M2-Kodit – verkkosivusto


M2-Kodit totesi vuosikymmenen alussa sivustonsa olevan monelta osin vanhentunut. Sivuston muutostarve nousi esiin sekä M2-Kotien omien huomioiden että asiakkaiden palautteesta. Esimerkiksi vaikeus optimoida sisältöjä turhautti ja tässä tilanteessa asiakkailta saatu palaute oli piste ii:n päälle: sivustoa oli yksinkertaisesti hankala käyttää.

M2-Kodit on Y-Säätiö-konsernin omistama, voittoa tavoittelematon yhtiö, joka keskittyy ARA-vuokra-asumiseen. M2-Kodeilla on yli 10 500 vuokra-asuntoa ympäri Suomea. Tavoitteena on tarjota vuokrakoteja, joihin kaikilla asukkailla on varaa. Tällä hetkellä asuntokohteita on yhteensä 30 paikkakunnalla.

M2-kodit halusi tuoda uuteen verkkopalveluun verkkokauppamaisuutta, johon yhdistyisi samanaikaisesti ARA-prosessin edellyttämä muodollisuus. Asuntokohteiden selailun haluttiin olevan helppoa ja asuntoja koskevan tiedon etsiminen sekä asuntohakemuksen lähettäminen vaivatonta.

Lisäksi toiminnanohjausjärjestelmän tuli pelata sivuston kanssa yhteen mutkattomasti, jotta sivustolla olisi mm. aina ajankohtaiset tiedot asunnoista ja taloista. Mobiilikäytön lisääntyessä palvelusta haluttiin rakentaa myös mahdollisimman käytettävä ja saavutettava. Sivuston tuli palvella erityisesti kahta tärkeintä kohderyhmää: Asuntoa tarvitsevia henkilöitä eli hakijoita, sekä jo M2-Kodeissa asuvia asukkaita.

Asiantuntijoidemme käsittelyssä M2Kodit -verkkosivut syntyivät uudelleen nykyaikaisen verkkopalvelun tasoisena. Lopputulos on vaikuttava kokonaisuus, joka yhdistää ensiluokkaisen asiakaskokemuksen sekä käytettävyyden.

Toteutimme sivuston muutoksen asiakaslähtöisesti niin, että se palvelee kaikkia käyttäjiään panostaen samalla tinkimättömästi saavutettavuuteen, toiminnallisuuteen ja käyttökokemukseen.

 

Trimedia aloitti lokakuussa 2020 kokonaisvaltaisen uudistusprojektin, joka valmistui toukokuussa 2021. Projektissa keskityttiin seuraaviin asioihin:

Tavoitteena on saavuttaa entistäkin parempi asiakaskokemus. Siksi teemme hakemuksen jatkuvaa kehittämistyötä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

CTO, osakas
UI/UX-design, Front-End Development, Project Management
Aki vastasi sivuston teknisestä toteutuksesta.

Kiinnostuitko? Kysy meiltä lisää