Nykytaiteen museo Kiasma – Kiasma Guide


Kiasma Guide – mobiiliikäyttöön optimoitu opas

Suomen nykytaiteen museo Kiasma halusi tarjota kävijöilleen sähköisen näyttelyoppaan. Oppaan piti olla käyttäjäystävällinen ja helposti päivitettävissä. Päätimme rakentamaa oppaan WordPressillä erillisen sovelluksen tekemisen sijaan. Näin Kiasman on helppo päivittää tietoja itsenäisesti. Vierailijoille oppaan käyttö on helppoa ja vaivatonta, kun ei tarvitse ladata erillistä sovellusta puhelimeen.

Workshop-työskentelyllä selvät sävelet projektille

Kiasma Guiden toteutus aloitettiin yhteisellä workshopilla, jonka pohjalta rakennettiin sivuston käyttäjätarinat ja desingpersoonakuvaukset. Tämän jälkeen loimme Kiasma Guideen visuaalisen ilmeen, intuitiivisen käyttöliittymän sekä toiminnalliset ikonit, jotka ohjaavat kävijää eteenpäin sivustolla ja sovelluksessa. Toteutuksen jälkeen kokonaisuus siirtyi ylläpitovaiheeseen.

Esteettinen ja helppokäyttöinen opas

Rakennettu sivusto skaalautuu vaivattomasti myös muille päätelaitteille. Lopputulos on visuaalisesti miellyttävä, riippumatta päätelaitteesta. Kiasman näyttelyopas sisältää lisätietoa näyttelyistä, teoksista sekä kävijöille tärkeää tietoa Kiasmasta.

Näin projekti toteutettiin:

Helppokäyttöinen, verkkosivustona toteutettu opas, jossa toiminnalliset ikonit ohjaavat kävijää.

Jarmo Mikkilä

AD/Identity Designer
Verkkopalvelun visuaalinen ilme

Kiinnostuitko? Kysy meiltä lisää