Pieksämäen kaupungin verkkosivusto


Saavutettava verkkopalvelu

Pieksämäen kaupungin verkkosivuston ulkoasua ja käyttöliittymää haluttiin päivittää sekä varmistua siitä, että verkkosivuston kaikki osiot täyttävät saavutettavuudelle asetetut kriteerit. Verkkosivuista tahdottiin selkeät ja monipuolista käyttäjäryhmää hyvin palvelevat. Uudistus aloitettiin toteuttamalla verkkosivustolle soveltuvat käyttäjäpersoonat ja käyttäjäpolut. Tällä varmistettiin, että verkkosivut vastaisivat mahdollisimman hyvin kaupunkilaisten tarpeita.

Käyttäjätestaus ja auditointi

Sivuston prototyypille toteutettiin käyttäjätestaus, jonka testaajina toimivat oikeat loppukäyttäjät, eli Pieksämäen asukkaita. Saadun palautteen perusteella verkkopalvelun käyttöliittymää hiottiin. Uudistetun verkkopalvelun sivulle tehtiin myös saavutettavuusauditointi AA-tason mukaisesti. Auditoinnilla varmistettiin, että sivusto vastaa teknisiltä ja visuaalisilta ominaisuuksiltaan nykyisiä AA-tason vaatimuksia.

Tekninen toteutus saavutettavuus huomioiden

Sivusto vastaa teknisiltä ja visuaalisilta ominaisuuksiltaan nykyisiä AA-tason saavutettavuusvaatimuksia. Tekstin luettavuutta on parannettu, näppäimistökäytön käytettävyyttä lisätty sekä sisältösivuille on asennettu tekstinlukija.

Näin projektissa edettiin

Sivusto vastaa teknisiltä ja visuaalisilta ominaisuuksiltaan nykyisiä AA-tason saavutettavuusvaatimuksia.

Jarmo Mikkilä

AD/Identity Designer
Jarmo vastasi sivuston visuaalisesta ilmeestä ja käyttöliittymästä.

Kiinnostuitko? Kysy meiltä lisää